A fenntarthatóan termesztett kanadai Canola számos előnyt kínál egészségünk, környezetünk és közösségeink számára:
- ½ telített zsírsavtartalom az olíva/szója olajhoz képest
- A napi E-vitamin bevitel 16%-át tartalmazza egy teáskanál Canola olaj
- Legmagasabb növényi alapú omega-3 zsírtartalom az összes hagyományos főzőolajjal szemben
I. Egészség
Az egészséges életmód sose megy ki a divatból, melyben a Canola olaj is hasznos társunk lehet. A Kanadában nemesített és körülbelül 40.000 farmer által termelt növény kis magja egy olyan olaj alapanyaga, amely elérhető árával, fenntarthatóságával, és sokszínű felhasználhatóságával meghódította a külföldi piacot.
Egészséges és megengedhető alternatíva
Szeretné központba helyezni az egészségét? A leggyakrabban használt sütő és saláta olajok közül a Canola tartalmazza a legkevesebb telíttet zsírsavat; pontosabban az olíva olaj és a szója olaj telített zsírsavtartalmának a felét. A Canola olaj semleges íze, könnyed textúrája és magas füstölési pontja tökéletessé teszi a mindennapi használatra.

Krónikus betegségek kezelésének kulcsfontosságú összetevője
Az olyan ételek választása melyek nagyrészt egészséges zsírokat tartalmaznak a telített zsírsavakkal szemben, segíthetnek csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, melyek hazánkban a halálozások legnagyobb részét okozzák. Ha Ön is egy a Magyarországon élő 1,2 millió cukorbetegségtől szenvedő közül, a Canola olaj segítségére lehet hogy alacsony glikémiás indexű étrendet tartson, miközben javíthatja vére koleszterinszintjének és vércukorszintjének szabályozását.

II. Fenntarthatóság
Canola hatalmas segítség a környezetünk számára. Alacsony szén-dioxid kibocsátású, fenntartható és megújuló erőforrásként megvédi biodiverzitásunkat, miközben táplálékként és üzemanyagként szolgál a földnek.
- 11 millió tonna üvegházhatást okozó gáz megkötése évente
- A Canola mezők 2000 hasznos bogárfajnak adnak otthont
- 22% növekedés a méhkolóniák számának növekedésében a 2000-es évek óta
Fenntartható gazdálkodás
A kanadai Canola termelők elkötelezettek a környezetvédelem és a fenntarthatóság iránt. Új innovációs technológiák segítségével növelik a talaj- és vízminőséget, hatékonyabb talajgazdálkodást végeznek, törekednek a biodiverzitás védelmére, és csökkentik a felhasznált energia mértékét. A fokozott talajvédelmi gyakorlatoknak köszönhetően körülbelül 126-194 millió liter üzemanyagot spórolnak meg évente. Ez segít csökkenteni az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását egészen évi 750.000 tonnával.

Üvegházhatást okozó gázok eltávolítása a légkörből
Tudta, hogy felelős gazdálkodási tevékenység segítségével a kanadai farmerek évente 11 millió tonna üvegházhatású gázt kötnek meg a földjeiken? Hogy érzékeltessük: a Canola nélkül 11 millió tonna üvegházhatású gáz kerülne az atmoszféránkba, amit ha meg szeretnénk kötni, 341 millió fát kéne ültetnünk.
A méhek és a biodiverzitás védelme
Minden évben, több mint 80.000 hektárnyi kanadai termőföld borul élénk sárgába, amikor a Canola virágozni kezd. Ezek a gyönyörű mezők a prériken több mint 2000 hasznos bogárfajnak adnak otthont, beleértve az otthonos beporzókat és a mézelő méheket. A méhkolóniák száma Kanadában az elmúlt 25 évben 600.000-ről 773.000-re növekedett, melyben ideális táplálékforrásként a növekvő Canola termelés is sikeresen közre játszott.
Semmi sem vész kárba
Amikor a Canolára gondolunk, legnagyobb valószínűséggel az aranyszínű olajok jutnak eszünkbe a boltok polcain, vagy a gyönyörű sárga mezők. Ami viszont igazán csodálatos a Canolában, hogy mennyire sokoldalú, hogy milyen elenyésző része vész kárba. A Canola-liszt, mely az olaj kivonása után marad, szintén globálisan keresett terméknek számít hatékony, illetve magas fehérje tartalmú állat takarmányként.
III. A Canola nem csak a végfogyasztóknak előnyös
Fritőzöktől egészen az iparig
A Canola olajok egyedülálló hőtűrő képességükkel, illetve hosszú sütési idejükkel a legmodernebb nagykonyhai, ipari elvárásoknak is megfelelnek. Magas füstölési pontjuknak köszönhetően tökéletesen megállják helyüket mindenhol, legyen szó akár fritőzökről vagy ipari felhasználásról.
A Canola olajok semleges ízűek, így nem nyomják el az alapanyagok természetes aromáit. A sült krumpli ropogósabb lesz, a rántott hús aranyszínű, az eredeti ízek maradnak az előtérben – pont, ahogy a vendégek szeretik.
Hosszabb szavatosság
A Canola olajok kiváló szavatossági idővel (18 hónap feletti) rendelkeznek, mely elősegíti szintén a használatukkal előállított végtermékek szavatosságát.
Egészségtudatosság = versenyelőny
Egyre több fogyasztó figyel az étkezési zsiradékok minőségére. A Canola olaj 0g transzzsírt tartalmaz, a legalacsonyabb telített zsírsavtartalommal bír a legtöbb étolaj közül, illetve gazdag omega-3 zsírsavakban. Ez segíthet abban, hogy hozzáadott értéket teremtsen, melyet könnyen kommunikálhat a fogyasztók felé.

Megbízható, stabil ár – jobb kontroll a költségek felett
A Canola olaj nagy mennyiségben, stabil ellátással érhető el, és az ára versenyképes vagy alacsonyabb lehet, mint egyes napraforgóolajoké – különösen most, hogy a napraforgó termesztése időjárás- és háborúfüggőbb lett.